Πατέντες, Εφαρμογές, Κατασκευές - Patents, Constructions - DIY'S...: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΗΝΙΩΝ - ENERGY TRANSFER VIA COILS
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΗΝΙΩΝ - ENERGY TRANSFER VIA COILS

Αυτή η κατασκευή βασίζεται στη μεταφορά ενέργειας μέσω πηνίων όταν αυτά τα 2 συντονίζονται στην ίδια συχνότητα. Η κατασκευή περιλαμβάνει 1 κύκλωμα από ηλεκτρονικό λαμπτήρα φωτισμού και 2 πηνία.






ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το κύκλωμα διαρρέεται από ρεύμα ικανό να σκοτώσει.  Αν δεν έχετε ηλεκτρονικές γνώσεις μη προσπαθήσετε να το φτιάξετε!




Ξεκινάμε αποσυναρμολογώντας το κύκλωμα του ηλεκτρονικού μπάλαστ. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ενα πηνίο από σύρμα πάχους 0,5 η 0,6 mm, με διάμετρο 15cm και 30 σπείρες. Συνδέουμε τους 2 (από τους 4) ακροδέκτες του μπάλαστ με το πηνίο μας.




Εδώ βλέπουμε τη συνδεσμολογία:


Έτσι έχουμε έτοιμο το πηνίο-πομπό. Για τη κατασκευή του πηνίου-δέκτη έχουμε υπόψιν ότι όσο φτάνει το μέγεθος του πομπού τόσο περισσότερο ρεύμα έχουμε, ενώ όσο μικραίνει η διάμετρος τόσο το ρεύμα πέφτει. Στο βίντεο και στις φωτογραφίες βλέπουμε διάφορα είδη πηνίων με διαφορετική διάμετρο, σπείρες και πάχος. Το ρεύμα που παράγεται είναι εναλλασσόμενο αλλά με μια σχετική ανόρθωση μπορούμε να το κάνουμε συνεχές. Αν προσθέσουμε πυκνωτές στο πηνίο-δέκτη μπορούμε να αυξήσουμε την απόσταση μεταφοράς.





Και το σχετικό βιντεάκι:



Καλή κατασκευή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου